Tabung Cik Mia

15 November 2013

BALI, NDONESIA

Actually trip ni tahun 2009. dah lama gile.. tetiba je rasa nak buat entry Bali sebabnye rasa mcm nak pegi lagi.. Trip ni pd 7-10 Julai 2009. Dapat pakej daripada Airasia untuk 2 orang, return tiket + 4 hari 3 malam hotel Holiday Villa Wina, Kutta Bali untuk RM900 jek... yupp include semua yang dinyatakan tu...kira Honeymoon kiteorg la ni cz kawin pon tahun ni hurmm best kan.. hehe kat sana just amik tour guide yang bawa Avanza untuk RM125/day.. semua tempat die boleh bawa..best besttt.. dan sangat la murah.. sekarang tak tau la boleh dapat lagi ke tak..huhu
 
 
Untuk semua trip mamamia yang akan decide tempat tinggal, itinerary dan sebagainye la..papamia just sediakan duit jek..hikhik. Senang kan..huhu untuk trip ni memang sengaja pilih dekat pantai Kuta.. depan laut je tapi kena seberang jalan la.. huhu Transport pon senang, ade 1 hari tu kite org sewa motor jek jalan2 kat Bali, x perlu pakai helmet pon.. huhu org sana suka hon-hon..so kte org pon keje hon org je la..sesat jugak la kat sana..masuk celah-celah pasar mana ntah..tp the best experience ever la..
 
 
Banyak juga la tempat yang kite orang pegi tu antaranya kat Uluwatu, Jinbaran, Kintamani, Kuta Beach,
 
 
nah layan je la gambo-gambo ni.. nak membebel bebanyak tak ingat sangat cz 4 tahun lepas punye cerita ..hehe ade rezeki nak bawa Mia pegi pulak.. dulu berdua sekarang bertiga :)
 
eksaited nak terbang..

peta wajib amik k..
 sampai-sampai jek dinner dulu..pastu terus merayap area kuta.. walking distance jek ke Hard Rock Café da tempat makan yang lain.. tp awassss banyak jg kedai tak halal..sebab kebanyakan mereka bukan beragama Islam ke..so kena pilih-pilih la..
 
1st day dinner @ hotel jek



 

my hero..ecececeh.. kat kawasan hotel. Malam-malam ngeri cz banyak patung muka serammm
 
shor pertama yang kte org tengok.. tak ingat ape tah


ada beli lukisan kat sini..sampai la ni tak gantung-gantung hihi.. so x yah bazir nak beli k

 

having lunch here..sejukkk jek.


Jinbaran

romantic dinner! sampai2 je ade org letak bunga tu hikhik

sunset @ Jinbaran beach


 
 
 

 

 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan